Om oss

Vi är Två tjejer som korsat våra vägar genom vårt skapande och våra gemensamma värderingar om Livet!

Här går vi ihop och gör ett projekt, vid namn OVTTAS, där ekologiskt egentillverkat renskinn möter handbankat silver, i form av smycken för Flickorsrättigheter, genom PLAN Sverige.

                                               

Erica Huuva

 Jag är 32år gammal och kommer från en liten by i hjärtat av tornedalen (liehittäjä),men bor sen 8år tillbaka i Idivuoma som ligger i kiruna kommun .Jag jobbar som smyckesdesigner och har drivit Erica Huuva samiskt silver design i 7år. En av mina drivkrafter är att förmedla den samiska kulturen i ett nytt formspråk till nya arenor.

Livet som egen företagare är för mig en stor glädje och passar mitt liv väldigt bra. Jag och min familj är renägare så delar av året jobbar vi med renarna på fjället eller långt nere i skogen. Vi lever med och av naturen och tar tillvara på allt av renen. Det är något som har präglat mig som person genom livet. Jag har fått två fina barn som jag vill ge samma möjlighet som jag själv fått i livet. Att värna om våran kultur och värdera livets levande , vänskap och att alltid följa sitt hjärta.

 

Hanna Råman

 Jag är 30 år gammal och är uppväxt i VIttangi, en by längs Torneälven, 7 mil öster om Kiruna i norr. Jag är slöjdare och går en volontär utbildning via organisationen SIDA det här året.

Jag arbetar med material som renskinn ( där Jag tar tillvara på skinnet igenom hela processen) och textil, även renhorn är vanliga inslag i min egen design och det traditionellt samiska. Slöjd för mig betyder tankar, kärlek och kreativitet av vad naturen har att ge! Det ekologiska och den långa processen gör att hantverket är hållbart och miljön berörs inte negativt! Det får mig och mitt levnads sätt att må bra.

Mitt mål är att starta ett eget företag och kunna leva på mitt skapande i glesbygden, där en av grund tankarna är att dela med mig till dem som behöver det som mest.

 

 

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.